RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN

HBTQ

Hbtq, ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner och personer med queera uttryck och identiteter.

Äktenskap

Äktenskapet i Sverige blev könsneutralt från den 1 maj 2009. Sedan dess kan samkönade par ingå äktenskap på samma villkor som olikkönade par.

Att bli och vara förälder

RFSL Stockholms projekt om hbtq-familjer samlar information om föräldraskap, om att bli och vara förälder som hbtq-person. Här hittar du också relevant juridisk info för regnbågsfamiljer.

En önskan om att bli förälder finns hos många människor och vägarna till ett föräldraskap är många, i synnerhet för hbtq-personer. Vill jag bli förälder tillsammans andra? Vilka möjligheter har just jag till föräldraskap?

Ofta när det pratas om föräldraskap tänker många att ett föräldraskap innebär att en vuxen är genetiskt och juridiskt kopplad till ett barn. Vi tänker att ett föräldraskap är mycket mer än så!

Att skriva normkritiskt

Att skriva hbtq-inkluderande och normkritiskt är inte svårt. Här får du tips om hur du kan skriva inkluderande. Det normkritiska perspektivet är viktigt för att alla…

Vanliga frågor och svar

RFSL får dagligen massor av frågor om oss, vår verksamhet och allt möjligt annat som rör hbtq-personer. Du är självklart välkommen att höra av dig med…